Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد- کتابخانه مرکزی یزد ازبین ۳ دولت عبورکرد و سرانجام به مقصد نرسید و این کتابخانه مرتب از این اداره به آن اداره می چرخد و هر اداره ای بنا به دلایلی متولی ساخت آن می شود و بعد از مدتی آن را رها می کند و هم اکنون این بنا به سن ۲۰سالگی رسیده و هنور به تکمیل نهایی نرسیده و منتطر بودجه می باشد .

قدس آنلاین- گروه استانها - سمیه شرف دینی: طرح اولیه این کتابخانه در سال ۱۳۷۶ زیر نظر دفتر عمرانی و املاک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسید و قرارداد اولیه اجرای این طرح فرهنگی در سال ۱۳۷۷ بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و پیمانکار منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از سال ۱۳۸۰ این طرح برای اجرا به اداره کل مسکن و شهرسازی وقت واگذار شد و در این زمان این طرح کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و در یک مقطع هفت ماهه در سال ۱۳۸۸، دستگاه اجرایی این طرح از اداره کل مسکن و شهرسازی به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تغییر یافت ولی به دلیل عدم اقدام مؤثر، مجدداً تکمیل طرح به اداره کل مسکن و شهرسازی وقت محول شد و پس ازمدتی ساختمان کتابخانه با پیشرفت بالغ بر ۸۰ درصد به مالک زمین آن یعنی شهرداری یزد داده شده تا این کتابخانه از سوی شهرداری، تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

با این حال اگر ازدلایل تاخیردرساخت این طرح فرهنگی بگذریم، باز هم مهمترین سوال این است که آیا یک طرح فرهنگی که هنوز هم پس از ۲۰ سال نیمه‌ کاره و به بهره‌برداری نرسیده ، دیگر کارایی لازم را دارد ومناسب کتابخانه می باشد؟

شهرداری یزد متولی تکمیل کتابخانه مرکزی است

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان در این خصوص اظهارداشت: کتابخانه مرکزی یزد طرحی بود که از سال ۷۶ در استان کلنگ ‌زنی شد اما به دلیل مشکلات فنی و اعتباری تاکنون تکمیل نشده پس از اینکه مشکل فنی این کتابخانه رفع شد، به دلیل کمبود منابع مالی تکمیل این کتابخانه به شهرداری یزد واگذارشد و شهردار نیز چندی پیش از آماده بهره برداری بودن این کتابخانه خبر داد.

 رقیه دوست فاطمی‌ها افزود: ما در مرحله ساخت کتابخانه هیچ نقشی نداریم و تنها به عنوان دستگاه بهره‌بردار نهایی هستیم و در واقع پیمانکار پرووژه اداره راه‌ و شهرسازی و جدیداً هم شهرداری یزد بوده‌اند که پس از اتمام پروژه، کتابخانه را تحویل اداره فرهنگ و ارشاد می‌دهند و در نهایت نهاد کتابخانه‌ها به عنوان بهره‌بردار نهایی مدیریت پروژه را به عهده می‌گیرد.

وی تصریح کرد: جدیداً نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام امادگی کرده با حل شدن برخی مشکلات کتابخانه نظیر مشکل معارضان زمین کتابخانه، پروژه را تحویل بگیرد و نسبت به تکمیل و تجهیز آن اقدام کند ونهاد کتابخانه‌ها از ابتدا در مراحل ساخت نقشی نداشته است.

 دوست فاطمی خاطر نشان ساخت: این کتابخانه در واقع بزرگترین کتابخانه استان است بر این اساس به تجهیزات بسیاری نیاز دارد ضمن اینکه هزینه‌های نگهداری آن نیز بالا می باشد و درحال حاضرشهرداری متولی تکمیل این نهاد فرهنگی بوده و پس از تکمیل باید آن را به نهاد کتابخانه ها ی استان تحویل بدهد و مدیریت ما از آن به بعد شروع می شود.

چندی پیش اختلاف بین مسئولین استان و میراث فرهنگی بوجود آمد بخاطر اینکه این کتابخانه در ۷طبقه طراحی شده و تهدید ی برای بافت تاریخی استان بود وپس از کش وقوسهای فراوان این طبقه تخریب شد تا کمی آتش اختلافها فروکش کند.
 از سوی دیگر قرار گرفتن این مرکز فرهنگی در دل بافت تاریخی می توانست رونق بخش بافت تاریخی استان باشد ولی متاسفانه با گذشت بیش از۲۰ سال از آغاز آن ساختمان به مرور زمان پیر شده و خیلی از کارایی خود را از دست داده است.

تکمیل نهایی طرح ۱۲میلیارد بودجه نیاز دارد

مسئول واحدعمرانی بافت تاریخی شهرداری یزد درخصوص آخرین وضعیت این کتابخانه در گفتگو با ما گفت: تکمیل کتابخانه مرکزی یزد در ۲ مرحله ساختمان و محوطه در دستور کار قرار دارد وساختمان کتابخانه با پیشرفت ۹۰ درصدی درحال تکمیل است و ۶۰ درصد از عملیات محوطه سازی نیز انجام شده است.
محمد حسین رمضانخانی اظهارداشت: از زمان تاسیس این کتابخانه در سال ۷۶که کلنگ آن به زمین زده شد تا الان بیش از ۲۰سال می گذرد و متاسفانه این طرح درطی این سالها بین چند اداره و سازمان دست به دست شده ودرنهایت شهرداری تکمیل آن را متقبل شد.

وی افزود: در زمان واگذاری پروژه به شهرداری در اوایل سال ۹۴  پروژه با دو میلیارد تومان بودجه به شهرداری واگذار شد و مصوب شد که شهرداری ۳۰۰میلیون تومان بودجه در اختیار پروژه قرار بدهد ولی شهرداری بیشتر از این مبالغ را صرف پروژه کرده است.

رمضانخانی تصریح کرد: بیست سال از این پروژه می گذرد و بسیاری ازکارکردهای این پروژه به مرور زمان تغییر کرده  و دیگر کارایی لازم را ندارد و این پروژه  در ابتدا در ۷طبقه طراحی شده  که به دلیل مخالفت میراث به ۵طبقه کاهش پیدا کرد و برای تکمیل نهایی این پروژه  بیش از ۱۲میلیارد تومان بودجه لازم است و برای تکمیل اولیه  آن بیش از ۴میلیارد بودجه نیاز می باشد و متاسفانه بودجه ای در بساط نیست تا این پروژه به تکمیل اولیه برسد و شهرداری در این بین از روی  اجبار قبول کرد این پروژه را به اتمام برساند.

مسئول واحدعمرانی بافت تاریخی شهرداری یزد تصریح کرد: با توجه به مشکل تاسیسات در زمان تحویل ساختمان کتابخانه به شهرداری، اقداماتی برای ساماندهی تاسیسات انجام شد و مشکل موجود برای تاسیسات برقی و مکانیکی برطرف شده است.

این مسئول گفت: ۲۰سال از زمان تاسیس این کتابخانه می گذرد و متاسفانه بیشتر قسمتهای کتابخانه کارایی لازم را ندارد و عده ای دراستان به دنبال آن هستند که این طرح به هرقیمتی شده به اتمام برسد، در حالی که این طرح با تغییر کاربری می توانست به یک مرکز فرهنگی یا موزه تبدیل شود چون کارایی بیشتری داشت.

با تمام آنچه گفته شد بیس از۲۰سال از احداث اولیه این کتا بخانه می گذرد  و تکمیل نهایی آن در گرو تامین بودجه می باشد ؟

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۶۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه های عمومی شگفت انگیز است

به گزارش خبرنگار مهر، واقف بهروزی نماینده وزیر و مدیرکل اموراقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی صبح پنج شنبه با همراهی اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از کتابخانه مرکزی تبریز و مراحل بازطراحی این کتابخانه بازدید کرد.

نماینده وزیر و مدیرکل اموراقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی در این بازدید با اشاره به ایجاد تحول در بخش‌ها به ویژه تنوع بخشی به خدمات در کتابخانه های عمومی آن را شگفت انگیز و قابل تقدیر دانسته گفت: نوآوری در ایجاد خدمات جدید و ایجاد بخش‌ها متنوع به کتابخانه های عمومی این فرصت را می‌دهد که از تجربیات به دست آمده طی سال‌ها استفاده کرده و شانس تعامل با مخاطبان جدید را افزایش داده و برای مصرف کننده نهایی جذابیت در ارائه محصول نهایی که همان آگاهی و دانایی است فراهم نماید.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از توسعه شاخص‌های کتابخانه ای در دو سال گذشته، ارائه بیش از ۴۰ نوع خدمت جدید در کتابخانه های عمومی و گسترش کتابخانه ها از مکان‌های صرف امانت و مطالعه به پایگاه‌های اجتماعی محل رجوع عامه مردم را از سیاست‌های کلان دنبال شده عنوان کرد.

گفتنی است در پایان این بازدید طی نشستی که با حضور واقف بهروزی نماینده وزیر و مدیرکل اموراقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی، نقی زهی معاون نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان و اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی برگزار شد با تقدیر از زحمات چند ساله نعمت محمدی ذی حساب سابق، محسن قراجه ای به عنوان ذی حساب جدید اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی معرفی شد.

واقف بهروزی در این نشست، با اشاره به تخصص و انضباط بالای نعمت محمدی از خدمات وی در مدت تصدی مسئولیت ذی حسابی اداره کل کتابخانه های عمومی استان صمیمانه قدردانی کرده و از محسن قراجه ای مسئول جدید ذی حسابی اداره کل به عنوان فردی مجرب، پاکدست، سلیم النفس، دارای سعه صدر و آشنا به مسائل ذی حسابی نام برده و ابراز امیدواری کرد که با وجود ایشان، مسائل جاری ذی حسابی اداره کل کتابخانه های های عمومی استان بهتر و با سرعت بیشتری انجام پذیرد.

گفتنی است محسن قراجه ای بیش از این ۱۵ سال معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی بوده است.

کد خبر 6101075

دیگر خبرها

  • اسماعیلی: تولید سالانه کاغذ را به ۱۳۰ هزار تُن می رسانیم/پیشرفت های صنعت چاپ با همکاری شرکت های دانش بنیان
  • تکمیل بازسازی کتابخانه درخشان در محله لیمجیر
  • تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه های عمومی شگفت انگیز است
  • مشکلات توسعه فیبر نوری به روایت مدیران اپراتورهای ثابت / شهرداری تهران اصلاً همکاری نمی‌کند
  • اعتبار ۷ هزار میلیاردی برای تکمیل پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • توان و ایده مردم در رفع مشکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • آزاد راه ارومیه _تبریز تکمیل می شود
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران