Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛  رضا ذوالفعلی‌نژاد، مدیرکل زندان‌های استان یزد گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای زندان‌های استان در بحث کتابخوانی، سازمان زندان‌های کشور کتابخانه زندان مرکزی یزد را به عنوان نخستین پایگاه کتاب و کتابخوانی زندان‌ها در کشور معرفی کرده که در این رابطه در روز ۲۴ آبان‌ماه؛ همزمان با روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار این پایگاه رسماً با حضور مسئولان کشوری و استانی در ندامتگاه یزد آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به برنامه‌های سازمان زندان‌ها در اصلاح و تربیت مددجویان گفت: اقدامات تربیتی همواره از اهداف کلان و اصلی سازمان زندان‌ها به منظور هدایت مددجویان بوده که یکی از کار‌های اساسی در این خصوص، پرداختن به مقوله کتاب و کتابخوانی است.

رئیس نخستین پایگاه کتاب و کتابخوانی در زندان‌های کشور بیان داشت: بیش از ۵۰ درصد مددجویان زندان‌های استان عضو کتابخانه‌های ندامتگاه‌ها هستند که از ابتدای سال جاری ۵۰ دوره مسابقه کتابخوانی از منابع موجود در کتابخانه‌ها ویژه اعضای کتابخانه برگزار شده است.

ذوالفعلی‌نژاد برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را از دیگر اقدامات صورت گرفته در پایگاه کتاب و کتابخوانی زندان‌های استان برشمرد و گفت: ۱۰ دوره نمایشگاه کتاب با استقبال مددجویان در شش ماهه نخست سال جاری در ندامتگاه‌های استان برپا شده که در میان منابع خریداری شده، کتاب‌های رمان، تاریخی، علمی، مذهبی، روانشناسی، پزشکی و دفاع مقدس، بیشترین فراوانی را داشته‌اند.

وی ادامه داد: اجرای طرح‌های هر اتاق یک قفسه کتاب و کتاب تاثیرگذار من در کنار ایجاد بخش تخصصی شهدا در زندان مرکزی، از دیگر برنامه‌های فرهنگی در این پایگاه کتاب و کتابخوانی است که مورد استقبال چشمگیر مددجویان قرار گرفته است.

وی گفت: ندامتگاه‌های استان یزد در حال حضار دارای ۶ باب کتابخانه هستند که ۲ باب از این کتابخانه‌ها به صورت مشارکتی با نهاد کتابخانه‌های عمومی اداره می‌شوند که به صورت مستمر و براساس تعهدات این نهاد، منابع جدید همچون سایر کتابخانه‌های عمومی کشور به این دو کتابخانه نیز ارسال می‌شود.

ذوالفعلی‌نژاد افزود: در حال حاضر بیش از ۳۴ هزار جلد کتاب در زندان‌های استان موجود است و مددجویان می‌توانند آن‌ها را به امانت گرفته و در اندرزگاه خود به مطالعه بپردازند و یا اینکه از سالن مطالعه کتابخانه زندان، برای مطالعه بهره‌مند شوند.

مدیرکل زندان‌های استان یزد در ادامه با اشاره به تأثیرگذاری کتاب در اصلاح و تربیت زندانیان، گفت: با اعتقاد به نقش اثرگذار مطالعه در اصلاح و تربیت مددجویان و با هدف سهولت دسترسی آن‌ها به کتاب، در تمامی اندرزگاه‌های زندان‌های استان، قفسه‌های کتاب مستقر شده و تعدادی کتاب در آن‌ها قرار گرفته است تا بدین ترتیب زمینه مطالعه در طول شبانه روز برای مددجویان فراهم باشد.

وی افزود: از دیگر اتفاقات مثبتی که برای ترویج کتابخوانی در ندامتگاه‌های استان صورت گرفته است، قرار گرفتن قفسه‌هایی شامل کتاب‌های مرتبط با فنون مختلف در کارگاه‌های آموزشی زندان است.

ذوالفعلی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود از به کارگیری فناوری‌های نوین در مقوله کتابخوانی در زندان‌های استان خبر داد و گفت: ایجاد کتابخانه دیجیتال در زندان مرکزی یزد یکی دیگر از اقدامات اثرگذار برای بهره‌مندی تمامی زندانیان از منابع موجود در کتابخانه ندامتگاه‌های سراسر استان است.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ نسخه کتاب دیجیتال در سیستم‌های رایانه‌ای کتابخانه‌های زندان بارگزاری شده تا امکان استفاده از فناوری‌های نوین در مطالعه نیز برای مددجویان فراهم شود.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی یزد در پایان خاطرنشان کرد: نتیجه این فعالیت‌ها منجر به انتخاب کتابخانه ندامتگاه مرکزی یزد به عنوان نخستین پایگاه کتاب و کتابخوانی در بین زندان‌های سراسر کشور شده است و امیدواریم این اتفاق خوب و ارزشمند بتواند به توسعه فرهنگ کتابخوانی و در پی آن اصلاح رفتاری مددجویان بیانجامد.

انتهای پیام/ص

نخستین پایگاه کتاب و کتابخوانی زندان‌ها در ندامتگاه مرکزی یزد راه اندازی شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کتابخوانی خبر فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه این نهاد تشریح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست خبری تشریح برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه با حضور محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی در کتابخانه آینده پارک دانشجو برگزار شد.

هراتی در این نشست در سخنانی با اشاره به حضور نهاد کتابخانه‌های عمومی  در نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب است، موقعیت غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره با تغییراتی مواجه شده است،  چون استقبال ناشران در این دوره بیشتر بوده و ناشرانی که سال گذشته در نمایشگاه حضور نداشتند‌، امسال  حاضر شده‌اند. ما  به نفع این ناشران تغییر را پذیرفتیم. بنابراین غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی امسال در راهرو شماره 14 پس از محراب مصلی در میان شبستان قرار دارد و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند.

وی ادامه داد: غرفه به لحاظ بصری به مانند سال گذشته از طرح کتابخانه نوستالژیک بهره‌مند است،‌  ما بودجه خاصی برای طراحی غرفه نداریم و هزینه‌کردهای حضور باید هدفمند باشد.

هراتی به پویش «کتاب دستت چیه؟» اشاره کرد و گفت: این طرح با مشارکت مردم آغاز شد و بیش از 30 هزار فیلم تاکنون به دست ما رسیده است که اغلب توسط مخاطبان کودک و نوجوان و جوانان تهیه شده است،‌ اختتامیه این پویش را ما در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهیم کرد.این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از آن پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود. این پویش‌ها در راستای این سیاست است که در کتاب اینکه خواندن گام اول است‌، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما دغدغه و مساله است.

برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در هفته کتاب تشریح شد

وی با اشاره به برگزاری محافل ادبی در طول سال توسط نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور گفت: محافل ادبی در میان مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشستها بر عهده «نغمه مستشارنظامی» از شاعران خوب کشورمان است،  موضوعات محافل ادبی نهاد در نمایشگاه کتاب تهران را نیز حول محورها و موضوعاتی چون فلسطین و غزه، مدافعان حرم، وعده صادق و ... قرار دادیم. رونمایی از کتاب، شعرخوانی و ... از دیگر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برگزاری «گعده امین» در غرفه نهاد کتابخانه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: ما برای پرداخت بهتر و دیده شدن بیشتر مستند غیررسمی 6 در سلسه جلساتی تحت عنوان گعده امین درباره این مستند صحبت خواهیم کرد.بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم و در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن مومنی شریف برگزار خواهد شد.

وی از توزیع شماره 18 نشریه هد هد سفید در نمایشگاه خبر داد و گفت:‌یکی از کتابخانه‌های سیار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در فضای باز نمایشگاه کتاب تهران مستقر خواهد بود و به ارائه خدمات می‌پردازد.

برگزاری‌ پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی در نمایشگاه کتاب تهران،‌ رونمایی از کتاب‌های مختلف‌،‌ نقد و بررسی کتاب‌های مختلف،‌ برگزاری نشست با کارتونیست‌های کتاب،‌  بازمعرفی 10 کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل از جمله سایر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه کتاب تهران است.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه های علمی و آموزشی در دهدشت
  • یمن در راه‌اندازی کتابخانه‌های اسلامی پیشتاز است
  • راه اندازی معاونت پرورشی در مدارس غیرانتفاعی مرکزی
  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • راه اندازی بزرگ‌ترین هنرستان جوار صنعت کشور در مرکزی
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نتانیاهو برای آتش بس سنگ اندازی می‌کند
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران